2013. 11. 22.

Éves jelentések

Értesüljön legfrissebb híreinkről a facebookon és a twitteren!Magyar decentralizált hőszolgáltatás

Cikk továbbküldése
A cikk továbbküldéséhéz a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

A Józsefvárosi Önkormányzat intézményeinek hőellátása

A Józsefvárosi Önkormányzattal 2007 nyarán kötött, 15 évre szóló szerződés keretében 44 helyi intézményben épült ki hatékony hőszolgáltató rendszer. A korszerűsítés az egyedi igényektől függően a primer energiaszolgáltató rendszerek cseréjét jelentette. Kiépültek a hő felhasználásának szabályozhatóságához és mérhetőségéhez szükséges infrastrukturális feltételek is.

A Józsefvárosi Önkormányzat fix, az éves inflációval korrigálásra kerülő szolgáltatási díjat, valamint az intézmények fogyasztásával arányos gázdíjat fizet. Az E-Star Alternatív Nyrt. a hőszolgáltatáshoz szükséges további tényezőket, mint kazánház bérlet, villamos energia, víz a Józsefvárosi Önkormányzattól szerzi be egy előre meghatározott fix összegért cserébe. Az E-Star Alternatív Nyrt. az önkormányzattal közös, non-profit projekt-társaság keretein belül üzemelteti a távfűtési rendszereket.

A Fejér Megyei Önkormányzat intézményeinek hőellátása

Fejér megyében a beruházás értéke eléri az 1,8 milliárd Ft-ot. A fejlesztés két ütemben zajlik, az első fázis már elkészült. A fejlesztés első ütemében 33 intézmény fűtési korszerűsítése készült el, a társaság kicserélte a primer energiaszolgáltató rendszereket mintegy 650 millió Ft értékben. A második ütemben 30 intézmény fűtését korszerűsíti az Társaság. A beruházásoknak köszönhetően az energiahatékonyság mintegy 25-30%-kal növekedik, amely jelentős megtakarítást eredményez.

A Fejér Megyei Önkormányzat fix, az éves inflációval korrigálásra kerülő szolgáltatási díjat, valamint az intézmények fogyasztásával arányos gázdíjat fizet. Az E-Star Alternatív Nyrt. a hőszolgáltatáshoz szükséges további tényezőket, mint kazánház bérlet, villamos energia, víz a Fejér Megyei Önkormányzattól szerzi be egy előre meghatározott fix összegért cserébe. Az E-Star Alternatív Nyrt. ezen felül fix bérleti díjat fizet a megyei önkormányzatnak. Az E-Star Alternatív Nyrt. az önkormányzattal közös, non-profit projekt-társaság keretein belül üzemelteti a fűtési és távfűtési rendszereket.

A Veszprém Megyei Önkormányzat intézményeinek hőellátása

Veszprém megyében a beruházás értéke eléri az 500 millió Ft-ot. A fejlesztés két ütemben zajlik, az első fázis már elkészült. A fejlesztés első ütemében 14 intézmény fűtési korszerűsítése készült el elsősorban a primer energiaszolgáltató rendszer kicserélése formájában, mintegy 466 millió Ft értékben, melynek része az önkormányzati tulajdonban lévő helyiségek 15 éves bérletéért előre kifizetett bérleti díj is. A második ütemben 9 intézmény fűtését tervezi az E-Star Alternatív Nyrt. korszerűsíteni. A beruházásoknak köszönhetően az energiahatékonyság mintegy 25-30%-kal növekedhet, amely jelentős megtakarítást eredményezhet. A hőszolgáltatási szerződés aláírására 2008 szeptemberében került sor, lejárata 15 év.

A Veszprém Megyei Önkormányzat fix, az éves inflációval korrigálásra kerülő szolgáltatási díjat, valamint az intézmények fogyasztásával arányos gázdíjat fizet. Az E-Star Alternatív Nyrt. a hőszolgáltatáshoz szükséges további tényezőket, mint kazánház bérlet, villamos energia, víz a Veszprém Megyei Önkormányzattól szerzi be egy előre meghatározott fix összegért cserébe. Az E-Star Alternatív Nyrt. ezen felül fix bérleti díjat fizet a megyei önkormányzatnak, amelyet 15 évre előre kifizetett. Az E-Star Alternatív Nyrt. az önkormányzattal közös, non-profit projekt-társaság keretein belül vette át a fűtési és távfűtési rendszereket üzemeltetésre.

A Hódmezővásárhelyi Önkormányzati hőellátása

Hódmezővásárhely Önkormányzatával 2006 augusztusában kötött 12 évre szóló szerződés keretében 12 intézményben épült ki hatékony hőszolgáltató rendszer. A korszerűsítés az egyedi igényektől függően a primer energiaszolgáltató rendszerek cseréjét jelentette. Az E-Star kiépítette a hő felhasználásának szabályozhatóságához és mérhetőségéhez szükséges infrastrukturális feltételeket is.

A Hódmezővásárhelyi Önkormányzat fix, az éves inflációval korrigálásra kerülő szolgáltatási díjat, valamint az intézmények gázfogyasztásával arányos díjat fizet. Az E-Star Alternatív Nyrt. a hőszolgáltatáshoz szükséges további tényezőket, mint kazánház bérlet, villamos energia, víz a Hódmezővásárhelyi Önkormányzati intézményektől szerzi be egy előre meghatározott fix összegért cserébe.

A Sárospataki Önkormányzati hőellátása

A Sárospatak Önkormányzatával 2007 októberében kötött 25 évre szóló szerződés keretében 25 intézményben épült ki hatékony hőszolgáltató rendszer. A korszerűsítés az egyedi igényektől függően a primer energiaszolgáltató rendszerek cseréjét jelentette. A Társaság kiépítette a hő felhasználásának szabályozhatóságához és mérhetőségéhez szükséges infrastrukturális feltételek. A hőszolgáltatás korszerűsítése mellett az RFV Nyrt. a város közvilágítását is korszerűsítette és üzemelteti.

A Sárospataki Önkormányzat fix, az éves inflációval korrigálásra kerülő szolgáltatási díjat, valamint az intézmények és a közvilágítási rendszer fogyasztásával arányos gáz és villanyáram díjat fizet. Az RFV Nyrt. a hőszolgáltatáshoz szükséges további tényezőket, mint kazánház bérlet, villamos energia, víz a Sárospataki Önkormányzattól szerzi be egy előre meghatározott fix összegért. A beruházás pénzügyi fedezetét a hatékonyságnövekedés jóvoltából elért megtakarítás biztosítja. A hőszolgáltatással és közvilágítással kapcsolatos közfeladatok ellátására az önkormányzattal közös, non-profit projekt-társaságot alapított az RFV Nyrt.