2013. 11. 22.

Éves jelentések

Értesüljön legfrissebb híreinkről a facebookon és a twitteren!Energiahatékonyság

Napjainkban az energiahatékonyság kérdése nem csupán helyi vagy országos, hanem globális jelenség.

Cikk továbbküldése
A cikk továbbküldéséhéz a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

A távhő egyszerre jelent a fogyasztók számára:
• takarékos megoldást
• biztonságos ellátást
• hatékony fűtést
• kíméletes bánásmódot a környezettel

A vállalat első fázisban az elavult és a nem hatékonyan működő hőtermelő eszközöket cseréli új, megbízható és hatékony eszközökre, legyen az akár egy gázmotor, vagy egy kazánház. Hőtermelésnél a kogenerációs eljárásnak köszönhetően a fűtőanyag felhasználás akár 30-50%-kal is csökkenthető, ugyanakkor ahol a körülmények adottak, a Társaság előnyben részesíti a biomassza alapú erőművek telepítését. A kedvezőbb árakat a fűtőanyag megtakarításon túl az erőmű méretgazdaságossága is biztosítja, mely által a háztartások fajlagos távfűtési költségei hosszú távon az egyéb fűtési módok költségei alatt maradnak. Egy energia hatékony távhőszolgáltató rendszer kiépítése évente több millió tonnával csökkenti a széndioxid-kibocsátást.

Az energiahatékonyság javítását második fázisban a hálózatba történő befektetés által valósítja meg az E-Star. A 25-52% közötti veszteséggel működő elavult távhő hálózatok veszteségét a csőhálózatba történő beruházás mértékétől függően a Társaság 5-10%-ra csökkenti. Ez hosszú távon hatalmas fűtőanyag megtakarítást jelent, illetve komoly költségcsökkenést eredményezhet a fogyasztók számára is.

A végeredmény pedig a hatékony energiafelhasználás, biztonságos ellátás, szabályozható fogyasztás, energia megtakarítás, környezet kímélés, és persze az elégedett fogyasztók.