2013. 11. 22.

Éves jelentések

Értesüljön legfrissebb híreinkről a facebookon és a twitteren!Tények, adatok

Az E-Star működésének első évtizede alatt nem módosította fő tevékenységi köreit, ám jelentősen megváltozott a Társaság projektjeinek mérete, futamideje, a finanszírozási források, és a cég átlépte az ország határait.

Cikk továbbküldése
A cikk továbbküldéséhéz a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Az E-Star úttörő és piacvezető szerepet kíván betölteni regionális méretekben is a technológiák világszínvonalú alkalmazásában és a zöld energiarendszerek meghonosításában.

Az E-Star a világszerte tapasztalható gazdasági válság ellenére, jelentős növekedést ért el az elmúlt években. A 2007. üzleti évhez képest, két év alatt a csoportszintű árbevétel mintegy 208,8%-al, az értékcsökkenéssel növelt üzemi eredmény (EBITDA) 250%-al, az adózás utáni eredmény pedig 281,3%-al növekedett a 2009. december 31. időponttal végződő üzleti évben.

Az E-Star 2009-ben elhatározta, hogy a válság ellenére megerősíti tőkehelyzetét, kibővíti finanszírozási körét és több, nagyszabású fűtéskorszerűsítési projektet készít elő, illetve bővíti a megkötött beruházási szerződéseit. Ezt egészítette ki a döntően 2010-ben már meg is valósított szervezeti átalakítás, ami a cégcsoportot felkészítette a gyorsabb növekedésre.

Hangsúlyváltás történt az energetika területén is, 2010-től még fontosabbá vált a megújuló és fenntartható primer energiaforrások alkalmazása a beruházásoknál, hogy minél több biomasszán és geotermikus energián alapuló fejlesztések valósuljanak meg.

2010-ben elkezdődött a nemzetközi beruházások jelentőségének növekedése. 2010 a romániai projektek felfutásának kedvezett, 2015-re 5 közép-kelet európai országban kíván jelen lenni és a régióban piacvezető alternatív energia vállalattá válni az E-Star.