2013. 11. 22.

Éves jelentések

Értesüljön legfrissebb híreinkről a facebookon és a twitteren!Fenntarthatóság

Az E-Star Alternatív Nyrt. stratégiájának meghatározó eleme a fenntarthatóság.

Cikk továbbküldése
A cikk továbbküldéséhéz a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

A Társaság számára e vezetési elvrendszer az érintettek (stakeholderek) érdekeinek hosszútávon történő egyensúlyát jelenti a vállalat stratégiájának és működésének megvalósítása során. Ez alapján a vállalat vezetése egyik érintett csoport érdekeit sem kívánja tartósan dominánssá tenni, amennyiben ez más csoportokat már túlzottan háttérbe szorítana. Az érintettekkel történő folyamatos párbeszédet a társaság vezetése úgy kívánja megvalósítani, hogy az a gyors és hatékony működést támogassa.

Az E-Star az üzleti siker és a versenyhelyzetben történő helytállás mellett a lehető legnagyobb mértékben támaszkodni kíván a megújuló energiaforrásokra és tevékenysége során is folyamatosan javítja a fenntarthatósággal összefüggő mutatóit.

Az E-Star tevékenysége hozzájárul az EU 2020-ra kitűzött környezetvédelmi és energiapolitikai irányelvének megvalósításához a megújuló energiák és új generációs, hatékony energiarendszerek egyre növekvő alkalmazásával. A vállalat 2015-ig az energia-felhasználás okozta környezetterhelés csökkentéséhez 1,8 millió tonna széndioxid kibocsátás megtakarításával kíván hozzájárulni. Ez 300.000 autó évi széndioxid kibocsátásával egyenértékű.

Az E-Star célja, hogy középtávon a fenntarthatóság nemzetközi élvonalába kerüljön és ezt olyan nemzetközi intézmények mérési rendszerei is tanúsítsák, mint akár a Dow Jones Sustainability Index.

Mivel az E-Star maga is a "megújuló" energia iparban tevékenykedik, ezért felelőssége különleges. Ennek érdekében az E-Star nem csak a gazdaság többi szereplője számára kíván példaértékű megközelítéseket alkalmazni, hanem a megújuló iparágon belül is mérceként kíván szolgálni.